perjantai 3. syyskuuta 2010

Tokoilua ja näytelmiä

Menin eilen koko poppoon voimin Uku:n treeneihin. Ilma oli aikamoisen kylmä ainakin omasta mielestä, kun satun olemaan tämmöinen vilukissa, mutta kyllä siellä pärjäsi ku puki paljon vaatteita päälle. 

Ensiksi päätin treenata Mellun kanssa tai noh treenata ja treenata. Lähinnä yritin saada sen leikkimään, koska viime kerralla sain ohjeen, että Mellun kanssa pitäisi vain leikkiä, koska se ei oikein tee hyvällä vireellä töitä. Tiesinhän mä jo sen, että Memmellä ei oikein löydy tota virettä. Tai ehkä löytyy mutta jostain tosi syvältä. Mellua vain on tosi vaikea motivoida, kun se on aina vähän laiskalla tuulella.

Kentälle kävellessäni kaivoin lelun taskusta ja näytin sitä Mellulle. Sepäs päättikin yllättää ja alkoikin leikkimään, joka on aika harvinaista treenikentillä, että se innostuisi mistään muusta ku namista. Hieno Memme, jiihaa! Otettiin siinä vähän paikallamakuuta, joka on mielestäni Mellun vahvin liike. Se vaan tyytyväisenä röhnöttää siellä maassa :) Pitäisi vain saada siihen alun maahanmenoon vähän vauhtia ja vipinää, kun se on niin tavattoman hidas. Mellu oli kuitenkin reipas. Olen tyytyväinen :)

Aadan kanssa otettiin vain muutama luoksetulo ja ihan lyhyt aika paikalla makuuta sekä pari lyhyttä seuraamis pätkää. Luoksetulot olivat hyviä ja vauhdikkaita ja perusasentokin toimi. Paikalla makuu oli ihan ok vaikka se kestikin ehkä hikiseen 20 sekunttia. Aadalla ei vain malttia vielä riitä, joten se aika helposti sieltä nousee ylös ja se ottaa tosi helposti häiriötä kaikesta ohiliikkuvasta. Seuraaminen oli hyvää. Aada ottaa aika hyvin katsekontaktia. Käännöksiin pitää kyllä saada terävyyttä, kun se ei oikein tahdo pysyä mukana. Kyllä siitä vielä jotain tulee :) I hope so :D Päänvaivaa vain tuottaa tuo sen jatkuva rääkyminen ohikulkijoille, etenkin muille koirille. Toivottavasti se joskus rauhoittuisi. Kovasti olen yrittänyt saada sitä rauhoittumaan ja aika ajoin se toimiikin, ehkä se siitä ajan kanssa :) Nuorihan se vielä on :) Kyllä tuo Mellukin aika epeli pentuna oli vaikka ei ihan heti uskoisi. Nyt se on itse rauhallisuus :D 

Seuraavaksi oli Myyn vuoro päästä kentälle vähän kikkailemaan. Se oli semmoinen vauhtiveikko, kun se pääsi ulos autosta. Sen kanssa ei ole niin kauhean tosissaan tuota tokoa treenattu. Enemmän sen kanssa on tuolla agilityssä ja näyttelykehissä touhuttu. Kyllä se kuitenkin jotain osaa :D otin sen kanssa vähän seuraamista, sivulle- ja luoksetuloja :D hienosti se toimi ja virekin näytti olevan juuri oikea. Hyvä nakkinen :) Myy tykkää kiertää kaikenlaista, joten laitoin sen muutaman kerran kerran kiertämään puuta ja vauhdikkaastihan se meni, jee! :)

Viime viikonloppuna olin Aadan sekä Myyn kanssa Tervakoskella näyttelyssä, joten ajattelin että voisin tähän loppuun vielä laittaa muutaman kuvan sekä molempien neitien näyttelyarvostelut. En ole niitä aikaisemmin saanut laitettua sillä iskä suomensi eilen vasta Aadan näyttelyarvostelun, kun en oikein itse tota ruotsia niin ymmärrä. Kyllä iskälläkin siinä hetki meni, kun ne on välillä kirjoitettu niin epäselvästi ettei niistä tahdo saada mitään selvää :D


Aadan arvostelu oli suunnilleen tälläinen: Puhutteleva kokonaisuus. Puhutteleva pää ja ryhti. Hyvin sijoittuneet korvat. Söpöt silmät. Nätti kaula. Vielä vähän kehittymätön etuosa ja kapea takaosa. Turkkia saisi olla enemmän. 
Tulos: EH
Tuomari: Monica Mattfolk

Myyn arvostelu: Jalo narttumainen kokonaisuus. Pitkä, kapea pää. Kauniit korvat. Hyvä kaula. Etuasentoinen lapa. Vaatimaton eturinta. Kapea rintakehä ja lyhyt rintalasta. Hyvä selkä, lanne ja lantio. Pitkä sääri. Liikkuu kapeasti edestä, takaa hyvin. Kaunis karva ja väri. Rintalastan tulee kehittyä.
Tulos: EH
Tuomari: Erica Pettersson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti