perjantai 17. syyskuuta 2010

Virtakärpänen ja hölmöläinen

Voisin ensin kertoa keskiviikon agitreeneistä, jotka menivät taas vaihteeksi putkeen, hurraa! :) Myyhyn on iskeny jokin extra virtakärpänen. Nyt on menty jo monta treenikertaa niin hienosti ja oikealla vireellä.

Tällä kertaa oli kaksi pienempää rataa. Toisella harjoiteltiin itsenäisesti putkeen irtoamista ja toisella radalla oli käännöksiä, takaaleikkausta ja kiinnitettiin huomiota ohjaamiseen.

Putkeen irtoaminen sujui hyvin ja Myy nautti kun sai porhaltaa täysiä putkeen. Ainoa, että voisin yrittää itse lähettää koiran vielä vähän kauempaa putkeen. Muuten meni kyllä ihan ongelmitta.
Toisella radalla takaaleikkaus tuotti aluksi ongelmia kun käskin Myytä väärään aikaan ja väärässä paikassa, jonka takia se meni vähän sekaisin ja teki ylimääräisen pyörähdyksen hypyn jälkeen. Noora kertoi mitä piti korjata ja sen jälkeen se sitten onnistui. Ohjaajakin sai noottia siitä, että tuppaan aina jäädä odottamaan Myytä ja jotenkin ihmeellisesti sipsuttelemaan aina välillä, haha :D Se kuvaaja olisi ihan kiva saada joskus treeneihin, että näkisin itsekkin miten oikein juoksentelen :D


Eiliset tokoilut meni vähän niin ja näin. Tilaisin Aadalle vähän keskittymistä, kiitos! Se ei oikein malta pysyä kauaa paikallaan ja kaikki sattuu kiinnostamaan juuri silloin kun sitä keskittymistä vaadittaisiin. Sillä kyllä taitaa olla juuri se hölmöilyvaihe meneillään. Eiköhän se siitä kun se vähän vanhenee ja toivon mukaan viisastuu ;)


Eilen harjoiteltiin luoksepäästävyyttä, liikkeestä seisomista, luoksetuloja ja seuraamista siten, että otettiin askel oikealle ja vasemmalle. Tarkoituksena, että koira käyttäisi myös takapäätään.

Luoksepäästävyys meni aika kivasti. Aada pari kertaa nousi ja peruutti pari askelta taaksepäin, mutta viimeisellä kerralla kun Minna tuli sen viereen kyykkyyn se pysyi hienosti paikallaan. Pitää tuota treenata usein, että se jossain vaiheessa sietäisi kosketusta, kun Aada vähän vierastaa uusia ihmisiä.

Liikkeestä seisomista ei olla vielä oikein harjoiteltu, mutta luulen että Aadalle voisi toimia tuo Minnan opettama tapa. Sanotaan käsky ja heitetään samaan aikaan nami koiran yli ja koira saa hakea sen heti. Se meni kyllä hyvin ja Aada ehkä hieman ymmärsikin mistä on kysymys :) harjoitusta vain lisää!

Luoksetulot olivat hyvin ja vauhdikkaita ja tällä kertaa se jopa pysyi heti ekalla paikkakäskyllä eikä lähtenyt hiipimään perässä.
Tuota seuraamis juttua pitää kyllä vielä harjoitella, että Aada oppisi käyttämään paremmin takapäätään.

Pitäisi vähän ottaa itseään niskasta kiinni ja treenailla useammin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti