maanantai 17. kesäkuuta 2013

1 kk leikkauksesta :)

Taas vähän hiipunut tämä mun postaustahti...on vain ollut kiire tai olen muuten vain ollut laiska, mutta tosiaan leikkauksesta on jo tasan kuukausi ja Myy voi hyvin ja on todella energinen. Se pystyy jo hieman ponnistamaan takajaloilla, joten kovasti pitää olla vahtimassa että ei kauheasti pääse pomppimaan. Ulkoillessakin menee vauhdilla eteenpäin ja hassun näköisiä juoksuaskeleitakin jo tulee. Myy näyttää olevan sitä mieltä, että se on jo ihan terve vaikka vieläkin pitää malttaa ottaa rauhallisesti eikä saa liikoja riehua.

Perjantaina 7.6 fysioterapiassakin Myyllä sujui vedessä kävely samaan malliin, kuin edellisillä kerroilla. Tosin jalat toimivat tietysti vähän paremmin ja taas saatiin positiivista palautetta Myyn kuntoutumisesta. Nyt saatiin uudet treeniohjeet eli vuorossa on koordinaatiotreenit, jotta saadaan jalkoja toimimaan puhtaammin. Kävely, kun on tuollaista hoipertelevaa ja oikea jalka menee vähän hassussa asennossa verrattuna vasempaan. Oikea jalka on mielestäni kuitenkin kuntoutunut hyvin ja ottanut vasenta jalkaa kiinni :) Hätienkään tekemiseenkään Myy ei tarvitse enään tukea kaulaliinasta. Joten sekin on uusi mukava edistys. Helpottaa mukavasti elämää.

Tälläisiä koordinaatiotreenejä saimme:

Kävely kahdeksikkouralla tasaisella alustalla.
Kävely epätasaisella alustalla esim. hiekassa, metsässä, pellolla
Tasapainoilua esim. sohvatyynyllä (etujalat hieman ylempänä korokkeella) keikuta tyynyä rauhallisesti.
Kävelytä erilaisten matalien esteiden yli.

Viime perjantaina oli taas fysioterapia. Tällä kertaa Myy ei mennyt veteen vaan jumppailtiin ihan lattialla vain ja käytiin läpi uusia juttuja mitä pitää alkaa harjoittelemaan. Kehitystä on nyt tullut joka viikko ja viime viikollakin terapeutti sanoi nähneensä taas huimasti edistystä edellis viikkoon. Jalat nousevat jo paremmin pieniä esteitä ylitettäessä esim. kynnykset tai kuljetusboksin reuna. Pitää myös muistaa hieroa mm. Myyn rintalihaksia ja venytellä jalkoja. Etenkin vasemmassa etusessa on hieman kireyttä havaittavissa, koska oikea takajalka on sen verran heikko vielä.

Koirat menevät tällä viikolla vanhemmilleni hoitoon ja pääsevät sitten juhannuksena tosiaan mökille. Ne on kyllä aina niin innoissaan päästessään sinne. Meinaakohan Aadakin mennä heittämään talviturkkinsa mereen. Sellainen vesipeto, kun on :)

Loppuun vielä muutama ei niin edustava kuva Myystä, mutta teksteistä tulee muuten niin tylsiä. On se sulo <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti