tiistai 19. lokakuuta 2010

Vauhdikasta menoa ja ronskeja ajatuksia

Jooh voishan näitä päivityksiä tulla vähän useammin, mutku ei aina oikeen kerkiä ja muutenkin on paljon helpompaa kirjottaa useammat treenailut samaan aikaan.
Viime torstaina ja perjantaina käytiin taas treenailemassa agilityä, ihan perus jutuilla mentiin tuon Aapelin kanssa. Torstain treenit alkoivat ihan kivasti. Otin Aadan kanssa muutaman kontakti treenin puomilla. Se meni ihan hyvin vaikka Aada onkin aika jäässä ja tahtoo pian pois puomilta, kun sillä on se ihme jänskätys tai pelko puomia kohtaan. Aion unohtaa hetkeksi nuo kontakti esteet ja keskittyä semmoisiin juttuihin mistä Aada eniten tykkää. Ei viitsi vielä kauheasti kiusata sitä puomilla ja aalla. Lopussa alkoi näkymään taas väsymisen merkkejä, kun tahti alkoi hidastumaan ja Aadalta alkoi häviämään kiinnostus. Otin vielä muutaman hypyn ja putken jotka meni tosi hienosti.
Perjantain treenien alku oli kyllä aikamoisen kankea, kun ei tuo tahtonut olla oikein yhteistyöhaluinen ja siinä samalla taisi itselläkin pariin otteeseen hermot kiristyä. Itse kun tuppaan olemaan vähän semmoinen, että jos joku asia ei hetkessä mene putkeen niin sitten savu nousee ja poskia alkaa kuumottaa, joka ei kyllä ole hyvä juttu. Pitää siis alkaa vähän treenailemaan omien hermojen kestävyyttä. Siinä sitten pariin kertaan yritin vähän hillitä itseäni ja sitten alkoi tulemaan jo hyviä suorituksia, thank god. En ole ihan kaikkea kerennyt tässä vaiheessa jo pilaamaan. Otin Aadan kanssa ihan lyhyttä suoraa putkea ja erilaisia hyppykuvioita mm. välistä vetoja. Palkkasin lelulla, kun totesin sen toimivan paremmin. Aadalla alkoi olemaan jo tekemisen haluakin. Liekö tuolla iällä olevan näppinsä pelissä, että välillä ei oikein kiinnosta. Saatiin monta onnistunutta suoritusta alku kankeudesta huolimatta ja siihen oli hyvä lopettaa, ei tässä nyt mikään kiire vielä ole. Tutustutaan rauhassa noihin agilityn kuvioihin. Arvatkaas mitä! Mellukin pääsi näyttämään miten agilityä oikein mennään. En olisi uskonut, että se ihan noin tykki on! Siis ne jotka on oikeasti nähny miten Mellu joskus leireillä on agilityä mennyt ;) ei varmasti ehkä voi uskoa, kun nyt kerron miten hienosti se meni :D Siis se meni hirmu hyvin. Otettiin pientä oma kehittelemää rataa :D Aankin se meni niin innolla, kun muutama vuosi sitten sen kirjaimellisesti "kuoli" Aan eteen leirillä ;D Pitää ottaa se useammin mukaan ku se näytti tykkäävän tosi paljon. Onneksi Myynkin juoksut alkavat kohta olemaan ohi niin sekin pääsee taas treeneihin mukaan.

Tänään tein kaikkien kanssa erikseen tokon merkeissä lyhyet treenit. Kävin ensin treenaamassa Aadan kanssa tuossa läheisellä hiekkakentällä. Sillä oli nyt hyvin intoa tehdä töitä. Aluksi hieman leikittiin jonka jälkeen otin lyhyitä seuraamis pätkiä ja käännöksiä. Välillä se tuppasi seuraamaan liian edessä ja käännöksissä se voisi olla kyllä hieman tiiviimmin mukana. Muuten se meni mielestäni ihan hyvin. Luoksetulot otin siten että kun se lähti tulemaan luokse palkkasin sen lelulla täydestä vahdista. Hyvä Aada <3 Liikkeestä maahanmeno olisi voinut olla nopeampi ja liikkeestä seisominen sujui hyvin, kun palkkasin sen saman tien taakse stopista. Piti vielä vähän kädellä näyttää, mutta pikkuhiljaa aletaan häivyttämään sitä pois. Otin myös pari lyhyttä Paikkamakuuta. Aika oli ehkä joku 40 sekunttia, itse laskettuna. Pysyi koko ajan paikallaan eikä näyttänyt edes levottomalta :)
Mellun kanssa enimmäkseen leikittiin ja temppuiltiin ja se näytti niin iloiselta, kun se pääsi juoksentelemaan sinne kentälle. Mellun kanssa tuli otettua pari luoksetuloa. Ihan oikeaoppinen ja vauhti. Kummatkin oli tosi hienoja ja vauhdikkaita. Seuraamisessa se seurasi vähän liian kaukana. Saisi olla tiiviimpi, mutta eipä se haitannut. Pääasia, että Mellulla oli kivaa :)
Myyn kanssa otettiin tuossa omalla pihalla tolppien kiertoa, kun se tykkää siitä niin hirveästi. Myyn ollessa hyvässä vireessä otin muutaman luoksetulon ja seuraamista. En tiedä mitä päässäni on silloin joskus liikkunut, kun olen opettanut myyn tulemaan eka eteen ja siitä sivulle, hmm. Pitää alkaa luoksetuloissa käyttämään vain pelkkää sivulle- käskyä kun se suoraan sivulle tulo sujuu paljon paremmin. Mymme seurasi oikein mallikkaasti ja reippaasti. Pitäisiköhän sitä miettiä niinkin ronskia vetoa, että treenaisin sille kaikki liikkeet jotenkin hallintaan ja kävisin kokeilemassa miten se toimii kisoissa. Myy kyllä tykkää paljon enemmän agilitystä. Eipä me kuitenkaan mitään menetettäisi jos käytäisiin kokeilemassa tokokisoja Myynkin kanssa :D Nyt on kyllä tullut jo liikaa ajatuksia, joita pitää vähän haudutella. Toivottavasti saan edes joitan niistä toteutettua ihan oikeastikkin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti