maanantai 3. lokakuuta 2011

Monta juttua

Sorge oon taas ollut niin kiireinen, että en ole kerennyt ihan ajallaan kirjoittelemaan näitä juttuja niin tulee taas pitkä postaus.

Voi tätä hehkutuksen määrää, mutta minkäs teet, kun ei kauheasti ole moitittavaakaan. Aadan agilitytreenit 22.9 sujuivat taas tosi kivasti. Tehtiin pöytää sekä puomin alastulokontaktia ja loppuun vielä pikkuinen radanpätkä. Pöytä oli Aadalle ihan uusi tuttavuus, mutta se hiffasi sen idean aika nopeasti. Kontaktit alkaa myös sujumaan. Aadaa ei tosiaan tarvitse kovin paljoa enää hihnalla jarruttaa. Se ottaa kontaktin jo lähes itsenäisesti.

Radanpätkä oli hyppy-mutkaputki-pituus-hyppy sarja. Putkeen mentiin siitä kauemmasta (kuulostaapa tuo sana hassulta, onko edes suomea) päästä. Rata meni kerralla puhtaasti ja putkikaan ei tuottanut enään minkäänlaisia ongelmia. Lopussa odotti sitten alustalla palkka ja vielä vähän riehuttii lelunkin kanssa. Helppo pätkähän tuo oli, mutta Aadalta silti hieno suoritus ja hyvin keskittyi tekemiseen mikä on välillä vähän hakusessa.

Myyn treenit menivät maanantaina 26.9 jälleen kerran nappiin. Lyhyemmällä radalla oli kait ideana putken ja pussin erottaminen?? se jäi vähän auki, mutta kuitenkin. Hyvin meni! Pidemmällä radalla oli välistävetoja, persjättöjä tai takaaleikkauksia kumpi nyt tuntui paremmalta + puomi, rengas ja kepit. Kaikkein parasta oli kyllä ehdottomasti Myyn vauhti ja päällepäin näkyvä hyvä fiilis. Sillä oli selkeästi hirmu hauskaa. Ei sen puoleen eilen kyllä natsasi melkein kaikki. Persjätöt sujuivat, mutta olisivat voineet mennä vähän sulavamminkin. Rengas ei tökkinyt tälläkertaa ja kepit Myy haki hienosti eikä kertaakaan jättänyt kesken pujottelua. Nämä oli näitä treenejä, kun olisin toivonut videomateriaalia todistusaineistoksi loistavista treeneistä.


Ainii olen kokonaan unohtanut mainita siitä Mellun kilpirauhaskontrollista. Yksi arvo oli vähän koholla, joten saimme ohjeiksi vähän vähentää lääkityksen määrää. Katsellaan onko sillä mitään vaikutusta. Samalla tarkastettiin Mellun kyljessä ollut talirauhaspatti. Siitä otettiin rupi pois ja putsattiin haava.

Viime torstaina 29.9 Aadan treenit meni taas hienolla meinigillä, jos ei lasketa mukaan sitä ainaista haukkumista. Ria ja aivan valloittava puuteriharjislapsi Molly lähtivät mukaan turisteiksi. Oli kyllä kiva nähdä pitkästä aikaa!
Treeneissä tuli tehtyä hyppy-pöytä-hyppy sekä hyppy-pussi-hyppy pätkiä. Loppuun vielä koko puomia.

Aluksi keskittyminen oli kyllä ihan jossain muualla. Muutamat rähinät yhdelle ryhmän koirakolle, varastamista lähdöstä, ohi juoksua pöydästä ja äänekkäät vastalauseet päälle. Piti vähän keräillä  itseäni ja yrittää olla mahdollisimman rauhallinen. Vaikka hampaat siinä tuntui kiristyvän. Sitten alkoi tulemaan jo niitä hyviä suorituksia. Pöydälle stoppasi tosi terävästi ja pysyikin siinä vielä niin kauan, kun annoin luvan tulla.
Pari kertaa Aada meni vähän keskustelemaan toisella kentän puoliskolla olevalle valkkarille, onneksi vain sen väliseinän läpi. Se vähän hävetti. Pussissakaan ei ollut enään mitään ongelmaa. Aada meni läpi niin, että heilahti :) Palkkasin nuo pätkät lelulla. Ah mä niin tykkään, kun tolta koiralta löytyy kivasti taistelutahtoa.
Puomi tehtiin vielä siten, että Milja piti hihnasta kiinni ja stoppasi alastulokontaktille.

Aadalla on karvankasvu jo ihan kivalla mallilla ;)
Eilen heikon hapen siivittämänä pakkasin karvakamut autoon ja suuntasin keskustaan treenailemaan ja lenkkeilemään Karoliinan ja Nemon sekä Johannan ja Demin kanssa. Paljoa ei tullut treenailtua. Vähän jtn pientä. Tokoilu on kyllä jäänyt huomattavasti taka-alalle tässä viime aikoina.

Aluksi autoin Karoliinaa ja toimin käskyttäjän roolissa ja sitten hieman touhusin Mellun kanssa kaikenlaisia temppuja ja otin lyhyen paikkismakuun. Aada teki hirmu vireellä töitä. Ihan tajutonta. Seuraamisessa aika ajoin edisti, josta pieni huomautus ja korjasi paikan kyllä terävästi. Luoksetulokin oli törkeen hieno. Liikkeestä maahamenokin sujui nätisti.
Myykin pääsi vähän temppuilemaan vaikka sillä on kyllä aika suppea tuo temppuvarasto. Lyhyen treenisession jälkeen suunnistimme lenkille ja kävelimme kyrölään ainolankentälle. Aikaa meni mukavasti reilu pari tuntia. Teki kyllä hyvää. Illalla kävin vielä Riankin kanssa koiralenkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti